Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους επτά μαθητές μας που διακρίθηκαν στον 8ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι»!!!


Επτά μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη διακρίθηκαν στον 8ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 7 Μαρτίου 2014.

Πρόκειται για τους: Αμπροσίμοβ Δανιήλ (Στ1), Καραχάλιο Αλέξανδρο (Στ1), Κουκουτό Ευστάθιο-Παναγιώτη (Ε2), Κουτρούλη Φλωρεντία (Ε1), Κουτρούλη Απόστολο (Στ2), Χριστοδούλου Νίκο (Στ3) και Χυτίρογλου Γεώργιο (Στ3).

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Η βράβευση των μαθητών έγινε την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 9.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κ. Καραθεοδωρή». (2ος όροφος, Κτίριο Μαθηματικού, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Κεντρική Είσοδος από Ούλοφ Πάλμε).

Την επιτροπή διαγωνισμού αποτελούσαν δάσκαλοι, μαθηματικοί και σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόεδρο τον Δρ Μαθηματικών-Πληροφορικής κ. Ανδρέα Τριαναταφύλλου και o Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Δημάκος.
Φέτος εκδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 3000 σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν ξεπέρασαν τους 70.000.
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με κάποιες ασκήσεις – δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες:

  • Θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας
  • Θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές
  • Θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα
    Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός αυτός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.