Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"Μπράβο" στους μαθητές μας που παρέλασαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες!



Παρά τη βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού της Τετάρτης, ημέρας εορτασμού της 194ης επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Πόρτο Ράφτη τίμησαν με κάθε επισημότητα τους Ήρωες του 1821.  


 Τόσο η δημοτική αρχή όσο και πλήθος πολιτών αλλά και – αυτό είναι το κυριότερο – μαθητών του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τίμησαν την Ημέρα. Μόλις ολοκληρώθηκε η δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό ορισμένοι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να επισημάνουν στον δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη τις άσχημες καιρικές συνθήκες και ότι καλύτερα θα ήταν να ακυρωθεί η παρέλαση. Ο κ. Μεθενίτης προς ευχάριστη έκπληξη των περισσότερων πολιτών απάντησε ότι η ακύρωση της παρέλασης θα μπορούσε να ισχύσει για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών ενώ ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά από τα παιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης εφόσον και αυτά το επιιθυμούσαν. Αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, πάντα υπό βροχή, και ο δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην Ημέρα πρόσθεσε με νόημα: «Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μας προς αυτούς που θυσίασαν τα νιάτα και τις ζωές τους για να ζούμε εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη και δημοκρατικής κοινωνία, να τους τιμήσουμε με το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε συμμετέχοντας στην παρέλαση κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Έτσι θα αποδείξουμε ότι δε λέμε μεγάλα λόγια αλλά κάνουμε έστω μικρές πράξεις για να ανακαλύψουμε ξανά τον πραγματικό ιστορικό εαυτό μας και να μοιάσουμε έστω και ελάχιστα σε αυτούς που μας απελευθέρωσαν»!
 
Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες μαθητές από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη να παρελάσουν ενώπιον των περήφανων γονιών τους αλλά και των επισήμων με όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να στέκονται στην εξέδρα για να χειροκροτήσουν και να τιμήσουν την πρωτοβουλία των νέων της πόλης.
 
Πηγή: notioanatolika.gr    







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.