Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Ο Σύλλογος μας πραγματοποιεί … στροφή 180 μοιρών έχοντας τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να αναδείξει το σχολειό μας σε ένα μίνι-πολιτιστικό κέντρο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η λειτουργία νέων Εργαστηριών που θα επιτρέψουν στα παιδιά μας να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης στην ομάδα, να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Οι μαθητές έχουν φέτος την ευκαιρία να γίνουν μέλη ενός μαθητικού θιάσου που θα προετοιμάσει μια θεατρική παράσταση για το τέλος της χρονιάς, ενώ μπορούν επίσης να γίνουν μέλη μιας ραδιοφωνικής ομάδας που θα επιλέγουν μουσική και σποτάκια για το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο. Πέραν αυτών θα λειτουργήσει κανονικά και το Χορευτικό μας εργαστήρι για την εκμάθηση σύγχρονου χορού.

Αναλυτικότερα:

«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»
Σκοπός του Εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου! Σταδιακά με την εξέλιξη των μαθημάτων θα ετοιμάσουν την παράστασή τους που θα παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς. Το κάθε παιδί θα αναλάβει έναν ξεχωριστό ρόλο από σκηνοθέτης και ενδυματολόγος έως σκηνογράφος και ηθοποιός!!!




«ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»
Εκτός από τη δημιουργία χορωδίας και την εκμάθηση φλογέρας που είναι οι φετινές μας φιλοδοξίες, το Εργαστήρι θα εστιάσει στην ανάδειξη μικρών μουσικών παραγωγών που θα στήνουν με τη βοήθεια της μουσικού τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή που θα εκπέμπει κανονικά (!) στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο (http://europeanschoolradio.eu/)!
Απευθύνεται στους μαθητές από την Τρίτη έως και την Έκτη Δημοτικού.




«ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην εκμάθηση του σύγχρονου χορού.





***Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα δραστηριοτήτων του σχολείου μας από τις 18:30 έως και τις 20:00.

Επειδή τα τμήματα θα είναι ολιγομελή (10-12 παιδιά), παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε κάποια από τις παραπάνω δραστηριότητες να εκδηλώσουν ΑΜΕΣΑ ενδιαφέρον.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.