Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ... ΜΑΧΗ!!!


Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, με κάθε επισημότητα και με καλεσμένους φορείς της Εκπαίδευσης, του Δήμου και της Τοπικής κοινωνίας, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 έγιναν τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη!

Στη συγκινητική εκδήλωση τον πρώτο λόγο είχαν φυσικά τα παιδιά, τα οποία εισέβαλαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και με πολύ προσοχή παρακολούθησαν την εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, όπως θα ταίριαζε σε μια τέτοια περίσταση, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κα Κιμπιζή Μαρία, η Σχολική Σύμβουλος της 55ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής κα Κουνέλη Ευαγγελία, ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Μαρκοπούλου κ. Αρβανιτάκης Δημήτρης, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου κ. Τζοΐτης Αθανάσιος.
Ο κ. Τζοΐτης, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η χώρα με τα πράσινα πυροσβεστικά», είχε μάλιστα την καλοσύνη να παρουσιάσει στους μαθητές το έργο του, να συνομιλήσει μαζί τους και να … μαγέψει με την ηρεμία και την ειλικρίνεια του λόγου του!

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό από τον ιερέα της ενορίας Αγ. Νικολάου Δήμου Μαρκοπούλου. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μητρόπουλο Γιώργο, ενώ τον λόγο πήρε στη συνέχεια η κα Κιμπιζή η οποία κάλεσε τους μαθητές να  επενδύσουν στη γνώση γιατί η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης. Τους παρότρυνε μάλιστα να βάλουν τα βιβλία στη ζωή τους, όπως ακριβώς κάνουν με τον φορτιστή του κινητού τους!



«Τα βιβλία είναι στρατιώτες. Στρατιώτες που είναι πάντα έτοιμοι για μάχη» τόνισε από την πλευρά της η κα Κουνέλη, που εντυπωσίασε τους μαθητές με την απλότητα και γλυκύτητά της.

Για τα οφέλη και τη σπουδαιότητα ύπαρξης μιας βιβλιοθήκης στο χώρο του σχολείου μίλησε ο κ. Αρβανιτάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους γονείς που την παρακολούθησαν, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


Έτσι επισφραγίστηκε η έναρξη της λειτουργίας της Σχολικής Βιβλιοθήκης! Μία διαχρονική επιθυμία που εκπληρώθηκε κι ένα στοίχημα που κερδήθηκε!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.