Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Συγκεντρώνουμε προϊόντα για το Παζάρι της Ανέλιξης - Στηρίζουμε την Φλόγα!


Φέτος η Αγκαλιά για τα Παιδιά, το Πασχαλινό Παζάρι της Ανέλιξης μας χρειάζεται όλους, γιατί υποστηρίζει το σπίτι της Φλόγας!

Το «Σπίτι» εξασφαλίζει στις οικογένειες άριστες συνθήκες διαμονής, σε ένα περιβάλλον φιλικό και κατάλληλο για παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία.  Εκεί λειτουργεί σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο), έτσι ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματα τους και να μην χάνουν τη σχολική χρονιά τους.  

Ο σκοπός του φετινού παζαριού είναι ο μικρός χώρος του σχολείου της Φλόγας να γίνει μεγαλύτερος!

Όποιος γονέας λοιπόν επιθυμεί να προσφέρει κάτι για το Παζάρι της Ανέλιξης παρακαλούμε να το παραδώσει στους δασκάλους του σχολείου μας μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ώστε στη συνέχεια τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν να πακεταριστούν και να αποσταλούν στην Ανέλιξη.



Περισσότερα για τη Φλόγα

Το σπίτι της Φλόγας

Το 1990 αγοράστηκαν τα οικόπεδα και μετά από πολλές δυσκολίες και αγώνες πολλών γονιών, στις 21-10-2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί με τους γονείς του. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2002 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλο.  Από τότε φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν εκατοντάδες οικογένειες από όλη την Ελλάδα, για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών. 
Πρόσφατα αποκτήθηκαν 7 νέα μικρά διαμερίσματα, απέναντι από το κεντρικό κτίριο του ξενώνα, τα οποία θα συμπληρώσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.  Το «Σπίτι των παιδιών» μας αποτελεί ιδιοκτησία της Φλόγας και σύμφωνα με το καταστατικό, αν ποτέ η Φλόγα διαλυθεί, θα περιέλθει στο Παιδιατρικά νοσοκομεία, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. 
Τα έξοδα λειτουργίας του ξενώνα, όπως είναι οι μισθοί των υπαλλήλων καθώς και τα τρέχοντα έξοδα, λογαριασμοί, συντήρηση, πετρέλαιο κλπ, καλύπτονται πλήρως από τη Φλόγα των γονιών. 
Παιδιά από όλη την Ελλάδα, από την Ρόδο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Κρήτη, βρίσκουν καταφύγιο για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.  Το «Σπίτι» μας αποτελείται από το κεντρικό κτίριο και 7 αυτόνομα μικρά διαμερίσματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ειδικές συνθήκες διαμονής, όπως είναι τα μεταμοσχευμένα. 

Η ζωή στο σπίτι

Το «Σπίτι» εξασφαλίζει στις οικογένειες άριστες συνθήκες διαμονής, σ ένα περιβάλλον φιλικό και κατάλληλο για παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία.  Στο «Σπίτι» μας, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 30 οικογένειες, λειτουργεί σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) με προσωπικό αποσπασμένο από το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματα τους και να μην χάνουν τη σχολική χρονιά τους.  Ο μικρός χώρος του σχολείου μας, το βράδυ μπορεί να μετατρέπεται σε μια μικρή αίθουσα κινηματογράφου για γονείς και παιδιά. 
Όπως όλα τα σχολεία έτσι και εμείς, κάνουμε σχολικές γιορτές με παρέλαση και ποιήματα, επισκέψεις σε μουσεία, λούνα πάρκ, μικρές εκδρομές στην Αττική με το ιδιόκτητο πουλμανάκι της Φλόγας, ακόμα και σινεμά για τα μεγαλύτερα παιδιά. 
Πρόσφατα ικανοποιήσαμε και το αίτημα όλων σχεδόν των γονιών που κατά καιρούς φιλοξενούνται στο ξενώνα και δημιουργήσαμε ένα μικρό εκκλησάκι. 
Κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούμε, τα περισσότερα, γυρίζουν στα σπίτια τους και προσπαθούν να ξαναδρομολογήσουν την ζωή τους. Κάποια συνεχίζουν τον αγώνα τους και κάποια άλλα δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την ζωή τους. 
Για όλους αυτούς τους γονείς και άσχετα αν κατάφεραν να κρατήσουν το παιδί τους κοντά τους ή όχι, η ζωή στον ξενώνα θα βρίσκεται για πάντα στη ζωή και τη σκέψη τους, γιατί συνδέθηκε με τον αγώνα τους να κερδίσουν τη ζωή του παιδιού τους.  Χιλιάδες αγωνίες και φόβοι, δύναμη και ελπίδες, μετατρέπουν το κτίριο σε ένα «ναό» όπου τα ανθρώπινα συναισθήματα ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο. 

Ο σκοπός του παζαριού είναι ο μικρός χώρος του σχολείου της Φλόγας να γίνει μεγαλύτερος στις 18 Μαρτίου 2018, 11:00-15:00 οι εθελοντές και οι φίλοι θα συναντηθούμε για να δώσουμε στη ζωή , στην υγεία και στην αγάπη αξία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.